Hur flyttar jag kostnaden för en leverantörsfaktura till projektet?

För att flytta kostanden för en leverantörsfaktura till "Material / Övriga kostnader" in i projektet så klickar man på projektet i fråga och sen på fliken ”Leverantörsfakturor”. Här listas alla leverantörsfakturor som är knutna till projektet.

Här kan man välja om man vill föra över kostnaderna som en totalsumma eller radvis enligt kontering från Fortnox.

För att spara kostnaderna till projektet som en totalsumma så klickar man ”Spara faktura till projekt” (1).

Om man vill föra över kostnaderna enligt hur de konterats i Fortnox så klickar man först på leverantörens namn (2). På raderna kan du välja om det tillhör ”Extra”, och vilket materialtyp (3) raderna ska sparas som. När du är nöjd med dina val klickar du på ”Spara” (4)

I exemplet ovan har vi delat kostnaden för leverantörsfakturan mellan produkt typerna Material och Maskinkostnad.

Du kan se att kostnaderna är flyttade till projektet genom att gå tillbaka till ”Huvudinfo”, och kolla i rutan ”Material / Övriga kostnader”.

När du väljer att fakturera kommer nu dessa poster att inkluderas.