Hur skapar jag arbetsmoment för planering?

Om du vill skapa nya arbetsmoment så kan du göra det antingen i projektet eller direkt i projektplaneraren.

Alla arbetsmoment du lägger till i ett projekt visas automatiskt in i Projektplaneraren.

Skapa ett nytt arbetsmoment i projektet:

Gå till det aktuella projektet.

Klicka på menyalternativet Arbetsmoment.

Klicka på den gröna knappen "Skapa arbetsmoment". Det öppnas då en meny från höger sida skärmen.

Välj en rubrik för ditt arbetsmoment

Beskriv vad som ska göras i fältet Arbetsmoment, t.ex. Måla södra väggen, riv kakel.

Välj start och slutdatum för arbetsmomentet. Dessa datum måste ligga inom projektets start- och slutdatum.

Du kan även lägga till estimerad tid.

När du är klar klickar du på “Skapa”

Skapa arbetsmoment direkt i Projektplaneraren:

Klicka på Skapa Arbetsmoment (1) uppe till höger.

I fönstret som öppnas väljer du projekt, rubrik, beskrivning av arbetsmomentet, start- och slutdatum samt estimerad tid.

Du kan även välja om du vill ändra färg (2) på arbetsmomentet så att det passar med din övriga färgkodning.